Home / Over JCI International

Over JCI International

Wat is Junior Chamber International (JCI)?
Junior Chamber is een wereldomvattende trainingsorganisatie van jonge ambitieuze mensen (tot 40 jaar) die hun sociale en zakelijke netwerk willen versterken. Het trainingsaspect speelt eveneens een belangrijke rol. JCI-leden organiseren daartoe gezamenlijk allerlei projecten, waarbij de opbrengst in de regel naar goede doelen gaat. Daarnaast kan men regelmatig trainingen volgen die door collega JCI-leden worden gegeven. JCI-leden komen uit alle denkbare branches en beroepsgroepen. Het gehalte aan ondernemers en mensen met een leidinggevende functie is hoog. Het lidmaatschap staat open voor zowel mannen als vrouwen.

Geschiedenis JCI International
De bakermat van de JCI-organisatie ligt in St. Louis in de Verenigde Staten. Daar werd in 1915 de eerste Junior Chamber of Commerce opgericht. Ruim 40 jaar later, in 1957, zag de eerste Nederlandse Junior Kamer het levenslicht. Inmiddels zijn er in Nederland ongeveer 90 kamers met ca. 2.500 leden. Al deze kamers zijn aangesloten bij de Federatie van Junior Kamers, ook wel Jaycees The Netherlands genaamd. De Federatie maakt weer deel uit van de wereldorganisatie Jaycees International (JCI).

JCI: open voor iedereen
JCI staat in principe open voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen en voor wie het leven niet ophoudt bij huisje, boompje beestje. Man of vrouw, ondernemer of in loondienst, profit of non-profit: iedereen die zijn grenzen wil verleggen is welkom voor een nadere kennismaking. Natuurlijk zijn er ook regels. De belangrijkste daarvan is dat het lidmaatschap ophoudt bij 40 jaar. De ondergrens ligt in veel gevallen rond 25 jaar. Een andere, ongeschreven regel is dat de samenstelling van een Kamer zo breed mogelijk moet zijn. Diversiteit is immers cruciaal voor het leerproces.

Top