Home / Nieuws / Kofi Annan spreekt Young Professionals uit Doetinchem toe over het behalen van de Sustainable Development Goals 2030

Kofi Annan spreekt Young Professionals uit Doetinchem toe over het behalen van de Sustainable Development Goals 2030

Kofi Annan spreekt Young Professionals uit Doetinchem toe over het behalen van de Sustainable Development Goals 2030

Annan spreekt op JCI wereldcongres in Amsterdam

Kofi Annan, voormalig Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties en oprichter van de Kofi Annan Foundation, bezoekt Nederland. Hij zal duizenden Young Professionals uit de hele wereld toespreken over hun rol, hoe klein of groot ook, in het behalen van de Sustainable Development Goals 2030 (SDG’s). Ook Young Professionals uit Doetinchem zullen deze unieke presentatie bijwonen.

Annan bezoekt Nederland op uitnodiging van JCI Nederland (Junior Chamber International), een van ’s werelds grootste non-governmental non-profit organisaties voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 40 jaar. JCI heeft afdelingen, zogeheten kamers, door heel het land. In Doetinchem is JCI actief met maar liefst 24 leden. Zij zetten zich in voor lokale initiatieven, maatschappelijke verbetering en persoonlijke ontwikkeling van de leden en regiogenoten.

In 2017 vindt het jaarlijkse JCI wereldcongres plaats in Amsterdam. Kaarten voor het congres zijn beschikbaar voor JCI-leden en niet-leden, in de leeftijd van 18 tot 40 jaar. Naast Kofi Annan spreken tijdens het JCI wereldcongres diverse bekende nationale en internationale sprekers.

“JCI bundelt het ongebreidelde enthousiasme en de kennis van duizenden jonge mensen wereldwijd om een bijdrage te leveren aan de maatschappij,” aldus Ruud Tuithof, voorzitter van JCI Nederland. “Kofi Annan is een van onze zeer gewaardeerde en bekende JCI-alumni. Iets waar wij erg trots op zijn. Het feit dat hij persoonlijk de aanwezigen van het JCI wereldcongres 2017 zal toespreken is een kers op de taart. Ik ben ervan overtuigd dat hij velen zal inspireren om door te zetten en een verschil te maken in de wereld – hoe klein hun bijdrage zelf ook lijkt -. Zoals Annan zelf ook zegt: vele kleine handelingen maken een groot verschil in de wereld.”


JCI wereldcongres 2017

Het JCI wereldcongres is een jaarlijks evenement van JCI. Duizenden JCI-leden wereldwijd bundelen tijdens het congres hun krachten. Zij volgen een weekprogramma vol educatieve elementen, workshops, presentaties en bedrijfsbezoeken. Het congres vindt in 2017 plaats in Nederland.

Tijdens het congres spreken diverse keynote sprekers zoals Kofi Annan. Deelnemers worden daarnaast gestimuleerd een bijdrage te leveren aan sessies rondom het thema ‘WeDo2030!’: hoe kunnen de SDG’s 2030 gehaald worden? Daarnaast krijgen deelnemers een kijkje in de keuken van vooraanstaande Nederlandse bedrijven, van corporate tot start-up. Zo krijgen alle deelnemers begrip van de Nederlandse innovatiekracht en het potentieel van onze economie.

Door middel van het wereldcongres verwacht JCI Nederland ons land wereldwijd te promoten als een innovatieve, duurzame en kennisgedreven economie.

Het JCI wereldcongres 2017 is te bezoeken door JCI-leden en niet-leden. Tickets zijn verkrijgbaar via www.jciwc2017.com en kosten vanaf EUR 525,- voor de gehele week.

Het JCI wereldcongres 2017 vindt plaats van 6 – 10 november 2017 in Amsterdam.

Top