Home / Nieuws / Duckrace voor Voedselbank

Duckrace voor Voedselbank

Zaterdag 23 september worden honderden rubberen badeendjes te water gelaten in de Oude IJssel. Dan vindt Duckrace Doetinchem plaats. …Een initiatief om geld in te zamelen voor Voedselbank Doetinchem.

Juniorkamer Doetinchem maakt onderdeel uit van JCI (Junior Chamber International). JCI vormt onder andere een zakelijk en sociaal netwerk en zet zich in voor positieve veranderingen in de maatschappij. In dat kader wordt ook de Duckrace georganiseerd. JCI Doetinchem organiseert al jaren sportieve evenementen en leuke activiteiten in Doetinchem en omgeving, waaronder de kleurrijke Colorrun die afgelopen jaren werd gelopen in Doetinchem. Alle evenementen hebben als doel geld op te halen voor een lokale stichting of organisatie die dit goed kan gebruiken. Niek Herwers en Marlot Cornielje zijn allebei lid van Juniorkamer Doetinchem en initiatiefnemers van de Duckrace. “Ieder jaar bedenken we een actie waarmee een goed doel wordt gesteund. Dit jaar is dat Voedselbank Doetinchem. Zij kunnen het geld heel goed gebruiken”, vertelt Herwers. “Er maken meer mensen gebruik van de Voedselbank dan je zou verwachten. Fijn dat veel lokale ondernemers dit initiatief ondersteunen”, vult Cornielje aan. Herwers en Cornielje zijn ontzettend enthousiast over de Duckrace. “De bedoeling is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Voedselbank”, schetst Marlot Cornielje hoopvol. Niek Herwers verwijst naar de website.

“Koop daar een lot voor 5 euro per eendje, maak kans op mooie prijzen en steun met jouw deelname de Voedselbank in Doetinchem.” Met de aankoop van een badeendje beleef je dus niet alleen een spannende, grappige en gezellige race, maar sponsor je automatisch het goede doel. Iedere eend heeft zijn eigen unieke code die correspondeert met de unieke lotnummers. De badeendjes worden rond 16.00 uur los gelaten in de Oude IJssel bij De Bleek en door middel van de wind en de stroming over de finish geholpen. De eigenaar van het snelste badeendje wint een ballonvaart voor 2 personen. Bij goed weer kan de winnaar direct instappen.

Naast deze geweldige hoofdprijs zijn er nog tal van andere prijzen van ondernemers uit de omgeving Doetinchem. Naast de Duckrace is er nog meer te beleven op De Bleek. ACC Anique geeft twee korte dansvoorstellingen en DJ School Doetinchem is aanwezig. Voor de kinderen is er een springkussen, zijn prijzen te winnen met een kleurwedstrijd en kunnen zij geschminkt worden. Verder zijn er frisdank en wafels te koop waarvan de opbrengst bij de Voedselbank terecht komt. www.duckrace-doetinchem.nl

Top